Extra, Extra, Read All About It

Cristi & co. are doing a pretty cool thing – so check it out: 😉

Atât de multe cărți și totuși atât de puțin timp liber la dispoziție pentru a le citi. S-au purtat îndeajuns de multe războaie în online ca să vedem că nu toată lumea apreciază recentele achiziții editoriale ale librarilor romani. Așa că acum trei cititori de SF au luat inițiativă organizării unui concurs pentru a vedea ce autori străini sunt doriți spre publicare în România în domeniul fantastic și științifico-fantastic (SFF). Scopul acestui concurs este de a atrage atenția editurilor românești care publică SFF asupra autorilor străini care merită traduși.

În concret, vă cerem opinia asupra unui autor necunoscut publicului mioritic. Răsplata pentru trudă câștigătorului norocos:

 • primul loc va primi trei cărți de Brian Herbert și Kevin J. Anderson (Trilogiei Preludiului – “Casele Dune”), ediția Tritonic, plus John Scalzi – Războiul Bătrânilor, prima ediție de la Millennium Press;
 • al doilea loc va primi trei cărți de Serge Brussolo (Haita, Crucifix și Coșmar de Închiriat), plus Joe Haldeman – Camuflaj.

Înainte de a elabora asupra cerințelor de fond și de formă dorim să atragem atenția asupra naturii concursului:

 • este organizat independent de către o persoană fizică;
 • nu există legături cu edituri românești;
 • nu se promite traducerea autorului menționat în textul câștigător;
 • juriul este neutru și imparțial, format din trei bibliofili aleși doar pentru că au prea mult timp la dispoziție, respectiv Assassinvoicunike și Schizoid.

Termenul limită de predare al textului este 20 decembrie 2010, ora 08:00. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul zilei de 21 decembrie 2010, iar expedierea se va face în aceeași zi, pentru a ajunge la acesta pe 24 decembrie, la timp pentru despachetarea tradițională de a doua zi.

Condiții de fond, a căror încălcare atrage nulitatea absolută – eliminarea din concurs:

 • autorul să nu fi fost publicat în România până la data începerii concursului, respectiv 3 decembrie 2010, excepție la regula sus-mentionată o reprezintă publicarea unui text într-o antologie;
 • autorul să fi publicat cel puțin două cărți până la data începerii concursului.

Condiții de formă, a căror încălcare atrage nulitatea relativă, trimiterea spre autor pentru revizuire:

 • minim 600 de cuvinte;
 • minim analiza unei cărți;
 • un profil stilistic al autorului;
 • o influență notabila asupra autorului;
 • un element de noutate al autorului.

Trimiterea textului se va face prin e-mail, la adresa concursdepublicare @ gmail. com, având în subiect “PENTRU CONCURS”. Textul va fi atașat e-mailului, în format word, scris cu caractere Times New Roman, corp 12. Fiecare text va conține pe prima pagină numele autorului și titlul. În numele fișierului atașat se vor include numele autorului și titlul lucrării. Textul câștigător va fi publicat ulterior pe blogurile celor din juriu, cât și tuturor celorlalți ce se vor declara dispuși sa o facă. Spor la treabă!

~ by ameer on December 4, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: